Adele

2012.02.18 21:03

 

  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 90%
  • szimpátia: 90%
  • Születési név
  • Adele Laurie Blue Adkins
  • Becenév
  • Adele
  • Születési idő
  • 1988. május 05.
  • Születési hely
  • London, Anglia
  • Foglalkozás
  • Énekesnõ
  • Családi állapot
  • hajadon
  • Magasság
  • 170 cm
  • Eredeti hajszín
  • Barna
  • Szemszín
  • Zöld
  • Csillagjegy
  • Bika

Adele Laurie Blue Adkins 1988. május 5-én született az észak-londoni Tottenhamban. 4 éves korában kezdett el énekelni, első dalát, a Hometown Glory-t 16 évesen írta.

Adele a híres BRIT School-ban tanult, ahol Leona Lewis osztálytársa volt. Iskolaévei alatt A&R igazgató szeretett volna lenni, és azt remélte, hogy majd beindítja néhány ember karrierjét.
2006. májusában érettségizett le az iskolában.

Adele felvett egy 3 dalos demót egy iskolai projekt keretein belül, amit odaadott egy barátjának, aki feltette a Myspace-re, ahol igen népszerű lett az anyag. Ezek után keresték meg az XL lemezkiadótól egy ajánlattal. Adele-nak voltak kétségei ezzel kapcsolatban, ugyanis csak a Virgin lemezkiadót ismerte, így a találkozóra egy barátjával ment el. 2006. júniusában Jonathan Dickins kezdte el egyengetni az énekesnő útját, aki a September Management alkalmazottja volt. Ebben az időben szintén a September menedzselte Adele egyik kedvenc előadóját, Jamie T-t, ami végül meggyőzte a lányt, és 2006. szeptemberében leszerződött az XL lemezkiadóval.

Adele debütáló dala, a Hometown Glory 2007. októberében jelent meg. Ez a dal meghozta neki az áttörést: megkapta a BRIT Awards-on a "Kritikusok díját", és elnyerte a BBC szavazásán a "2008 hangja" címet.

2008. január 14-én jelent meg a második dala a Chasing Pavements, ami az angol kislemezlista 2. helyéig jutott. Január 28-án pedig megjelent első nagylemeze, a 19. Az album rögtön első helyen nyitott az angol albumeladási listán.

2008. márciusában Adele szerződést kötött a Columbia lemezkiadóval, így albuma június 20-án Amerikában is megjelent.

2009-ben, az 51. Grammy Gálán megnyerte a "Legjobb új előadó" és a "Legjobb női pop vokál előadás" kategóriáját. Ezek mellett pedig még 2 kategóriában volt jelölve.

2010-ben ismét Grammy-re jelölték a "Legjobb női pop vokál" kategóriában, de a díjat Beyoncé nyerte meg.

Adele második stúdióalbuma 21 címmel 2011. január 24-én jelent meg Angliában, majd február 22-én Amerikában. Az album első kislemeze, a Rolling in The Deep Angliában a második helyig menetelt. Február közepén fellépett a BRIT Awards-on a Someone Like You című számával. A dal azonnal a lista elején nyitott, albumával hasonlóan. Ezek mellett pedig a 19 is feljött a lista 2. helyére. Ezzel Adele lett a The Beatles óta az első olyan előadó akinek az angol listákon 2 top 5-ös albuma és slágere is van egyszerre.

Az album Amerikában első helyen debütált: 352 000 példányt adtak el belőle. 2011. májusában a Rolling in the Deep felkerült a Billboard Hot 100 élére, ahol több hétig vezette a listát. Someone Like You című kislemeze szintén vezette a Billboard Hot 100 listáját, 5 hétig állt az élen.

2011. március 21-én kezdte el Adele Live nevezetű turnéját. A 66 állomásos körút során Európa több országába, Amerikába, és Kanadába is ellátogat.

2011. októberében törölnie kellett 2 fellépését is, hangszálproblémákra hivatkozva. 2011. október 28-án bejelentette, hogy a teljes gyógyulás érdekében kés alá fekszik.

2012-ben, az 54. Grammy-díjátadón 6 díjat nyert: a 21 lett az "Év Albuma" és a "Legjobb Pop Vokál Album", a Rolling in the Deep lett az "Év Felvétele" és az "Év Dala" illetve nyert díjat a "Legjobb Rövid Formátumú Videóklip" kategóriában. A Someone Like You pedig a "Legjobb Pop Solo Előadás" kategóriában lett díjazava. 

Adele úgy gondolja, zenéje nem a szemnek, hanem a füllnek szól. Egy interjúban elárulta nagy hatással volt rá a Spice Girls zenéje. Ezek mellett pedig oda van Alison Krauss-ért, Lady Antebellum-ért és Wanda Jackson-ért is, akik nagy szerepet játszottak a 21 hangzásának kialakulásában. A britek gyakran emlegetik az új Amy Winehouse-ként. Adele mára már igazi példakép, zeneileg nagyon meghatározó, ezt bizonyítja az is, hogy Beyoncé-t negyedik stúdió albuma készítése közben a Rolling in the Deep énekesnője inspirálta.

Adele sosem tartozott a csontsovány énekesnők közé, ám őt ez egyáltalán nem zavarja, elégedett a testével. Bevallása szerint szeret finom ételeket enni és jó borokat inni. 

Adele-nak eddig még csak 2 albuma jelent meg, ám azok sikerei megkérdőjelezhetetlenek. Debütáló lemezéből, a 19-ből 2.8 millió darabot adtak el világszerte. Ezeket a számokat pedig a második albuma, a 21 eladási felül is múlták: eddig 17 millió darab talált gazdára az egész világon. Angliában 16 hétig állt a lemezlista élén, 2.4 millió példány kellt el belőle. Amerikában 10 hétig volt listavezető, a lemezből 2.3 millió darab fogyott el.


 

19

Megjelenés: 2008. január 28. (Anglia)

Dallista:

1. "Daydreamer"
2. "Best for Last"
3. "Chasing Pavements"
4. "Cold Shoulder" 
5. "Crazy for You" 
6. "Melt My Heart to Stone"
7. "First Love" 
8. "Right as Rain" 
9. "Make You Feel My Love" 
10. "My Same" 
11. "Tired" 
12. "Hometown Glory"   

21

Megjelenés: 2011. január 24. (Anglia)

Dallista:

1. "Rolling in the Deep" 
2. "Rumour Has It" 
3. "Turning Tables" 
4. "Don't You Remember" 
5. "Set Fire to the Rain" 
7. "Take It All"  
6. "He Won't Go" 
8. "I'll Be Waiting" 
9. "One and Only" 
10. "Lovesong" 
11. "Someone Like You"  


 

Egy francia magazin Adele állítólagos szexvideójáról jelentetett meg néhány képet, ami miatt a Grammy-nyertes jogi lépéseket tett.

Adele hamis pornókazetta miatt perel

Úgy tűnik, az egyre inkább feltörekvő tehetség sem menekülhet a hamis szexvideók elől. A francia Public magazin nemrégiben olyan fotókat közölt le az idei Grammyn taroló Adele-ről, amelyek állítólag az énekesnő kiszivárgott pornókazettájáról valók. A felvételt Slinky Winfield adta el több ezer euróért, így kerültek a lap birtokába. Adele természetesen mindent cáfol.

Az ügyvéd, akit a Rolling In The Deep énekesnője felfogadott, elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magazin megfizessen ezért az undorító hazugságért.

„Informáltak afelől, hogy a francia Public ma közzétett néhány olyan fotót, amelyen ügyfelünk látható aktus közben. Annak ellenére, hogy a lap nyíltan állítja a képek eredetiségét, Adele nem készített semmiféle szexvideót vagy pornográf jellegű felvételt” – olvasható a hivatalos nyilatkozatban, melyet a MailOnline kapott meg először.


 

A brit énekesnő elmondta, hogy hamarkodottan döntött, amikor vasárnap este kijelentette, hogy öt évre visszavonul a rivaldafényből.

Adele mégsem vonul vissza

Az énekesnő elmondta, hogy a legnagyobb szünet, amit fog tartani, az csak öt napot vesz igénybe, és már nagyon várja, hogy újra stúdióba vonulhasson. „Jelenleg van valamennyi szabadnapom, majd jön a Brit Awards, ami után irány egyből a stúdió. Wow, öt évet mondtam? Legfeljebb öt nap!”

Adele hat díjjal távozott az idei Grammy-díj-átadóról, az est folyamán pedig kijelentette, hogy szeretne egy hosszabb szünetet tartani, hogy több ideje legyen a magánéletére, de úgy látszik, meggondolta magát.

A brit énekesnő egy mesébe illő életet él szerelme, Simon Konecki oldalán, és bár 13 év korkülönbség van köztük, ez nem akadályozza őket a szerelemben.


 

A Grammy-díjátadó sok sztárnak az ünneplésről szól, hiszen karrierjük csúcsát jelentheti a kis aranyszobor. Azonban mi most azt is szemügyre vesszük, hogy miben jelentek meg a nívós gálán.

Grammy-gála: vörös szőnyeg bakik és elképesztő költemények

Vasárnap hajnalban, itteni idő szerint hajnali kettőkör rendezték meg a számszerint 54. Grammy-díjátadót. Mi most nem szobrocskákat szeretnénk a zenéért osztogatni, hanem a vörös szőnyeges ruhacsodákat szeretnénk bírálni vagy éppen megdicsérni. Voltak idén is, akiknek a stylistja melléfogott, de azért akadtak olyan csillagok is szép számmal, akikre öröm volt ránézni.

Legszebb ruhák a gálán

A képzeletbeli első helyet sokak szerint az újabban kék hajjal hódító Katy Perry kapta meg. A hölgynek vagy nagyon jó a stílusérzéke, vagy nagyon szuper kis csapattal dolgozik együtt, hiszen megjelenése szinte mindig makulátlan. A Firework énekesnőjének, bár két jelölése volt az esten, az összeset Adele vitte el előle. Azonban reméljük, Katy nem csügged, hiszen a ruhák harcát fölényesen verte ebben a jégkirálynő ihletésű kék szerelésben, megannyi kristállyal tarkítva.

A második helyet biztosan megérdemli az est királynője, Adele, aki elképesztően festett a fekete estélyiében. Az énekesnő karrierje csúcsán áll, ha a díjak száma nem bizonyítaná, akkor kiállása és kisugárzása biztosan. Adele-nek nemcsak a ruhája volt sziporkázó, de a sminkjére is érdemes pillantást vetni: makulátlan.

A We Found Love énekesnője, Rihanna, kicsit merészebb volt a mélyen dekoltált fekete ruhájában, azonban az látvány magáért beszélt: Rihanna gyönyörű és szexi, nincs miért szégyenkeznie. Azért örülünk, hogy a jó ízlés határain belül maradt.

Kelly Rowland nagyon bájos volt a bézsszínű, testhez simuló ruhájában. Leginkább egy kis tündérkére emlékeztet minket ezzel a kékes virágmintás megtoldással a mellkasánál. Talán jobban mutatott volna, ha a haját feltűzik kontyba – a költemény hangulata ezt kívánta volna meg.

Taylor Swift roppant csinos volt ebben az arany csodában, amely szépen kiemelte haját és kecses alakját. Kiemelkedő a ruhában a nyakánál megtoldott plusz csipkés rész: így ékszer nélkül is egységes és teljes volt a kép. Ügyes!

Bár nem egészen értjük, hogy a Friday énekesnője, Rebecca Black mit keresett a Grammyn, a ruhája megér egy misét. Korához megfelelően fiatalos, aranyos és kicsit pajkos. Külön dicséret ez a vörös cipő hozzá, amivel feloldotta a komoly fekete színét.

Bruno Mars közel járt, hogy átcsússzon a legrosszabb kategóriába ezzel a bokavillantásos feltűréssel, azonban mentségére szolgáljon a helyes kis mosolya és ez az egyébként jó szabású öltöny és a vintázs – most nagyon menőnek számító – napszemüveg. Bruno, azért jobban tennéd, ha legközelebb úgy vennéd fel azt a nadrágot, ahogy kell.

Carrie Underwood ruháját sokan nem tudták hová tenni, azonban szerintük azért annyira nem rossz ez a fehér, mindent elfedő kristályos költemény. Leginkább egy jégcsapra emlékeztet a hölgy. Carrie egy gyönyörű nő, ezért legközelebb mutathatna többet a testéből, hogy a látvány ne legyen ennyire sok.

A legrosszabb ruhák

Nem tudjuk elképzelni, hogy Fergie mire gondolt, amikor beleegyezett ebbe a szörnyű, narancssárga függönybe egy fekete, roppant csúnya fehérneművel – a nagymamás, hatalmas fülbevalóról nem is beszélve. Az pedig végképp nem világos, hogy ez a táska hogy kapcsolódik a borzalmas választáshoz. Fergie, ez most nem jött be.

Robynnak nemcsak a ruhájával, de a kiállásával is sok gond van. Mintha nem lenne kedve ehhez a felhajtáshoz. Na, de ha már elment, akkor mi ez a félig hosszú, félig rövid selyemrongy? A cipőtől pedig sokaknak rossz álma lehet. Legközelebb több mosolyt és jobb ruhát!

Nicki Minaj miért gondolta azt, hogy Szűz Máriaként megfelelően nézhet ki a vörösszőnyegen? Szörnyű. Ha vallásos hajlamai vannak a rappernőnek, akkor templomba menjen énekelni, ne a Grammyre.

Rejtély, hogy az orosz énekesnő, Sasha Gradiva mit szeretett volna ezzel a robot, bionikus női szereppel. Kár azért a szörnyű műkarért: a habcsókhoz hasonlító ruha elképesztően szép!

Sajnos Bonnie McKee egyálatlán nem tűnt vonzónak, sokkal inkább valami egzotikus madárra emlékeztett ezzel a legyezővel és lógó vackokkal. A cipő pedig biztosan fájhatott neki.

„Zamora” bár nagyon szeretett volna az este királya és nagy nyertese lenni: ez most sehogy sem jött neki össze.

 

A tehetséges és gyönyörű hangú énekesnő, Adele soha nem akart úgy kinézni, mint a modellek.

Adele büszke telt alakjára

Az énekesnő első színpadi megjelenése – a novemberi hangszálműtéte után – február 12-én lesz a Grammyn. Adele hat jelölést kapott, köztük Az év albuma címre is jelölték. Kevesen tudják, hogy a 23 éves brit énekesnő dalait a csalódás, a csonka család inspirálja.

A minap  Karl Lagerfeld, divattervező megjegyezte, hogy Adele egy kicsit kövér, ezzel szemben a tehetséges lány mindig is büszke volt az idomaira.

„Én soha nem akartam, úgy kinézni, mint azok a modellek, akik a címlapokon jelennek meg. Kijelentem, hogy büszke vagyok a kicsit teltebb alakomra! És szerintem minden nőnek el kéne fogadnia a külsejét” – nyilatkozta a tehetséges Adele, aki köztudatba robbanása óta sorra dönti a rekordokat.

 

 

Az est legnagyobb nyertesei Adele és a Foo Fighters. A brit énekesnő hat Grammy-díjat kapott, az együttes pedig ötöt.

Adele tarolt az idei Grammyn

Idén 54. alkalommal került megrendezésre a Grammy-díjátadó-gála. Az eseményt beárnyákolta Whitney Houston hirtelen halála, akiről Jennifer Hudson emlékezett meg legsikeresebb dalának, az I Will Always Love You-nak előadásával.

Idén a legtöbb díjat Adele vitte haza, szám szerint hatot. Övé lett az év legjobb albuma, a Rolling in the Deep lett az év dala és felvétele, ugyan ezért a dalért vágta zsebre a legjobb rövid filmért járó díjat is. A Someone Like You-val is győzött, az a legjobb popelőadás kategóriában nyert.

A Foo Fighters hat jelölését öt díjra tudta beváltani, többek között a legjobb rockelőadást a Walkért és a legjobb rockalbumot a Wasting Lightért.

A legtöbb jelölést Kanye West kapta, aki mindössze négy szobrot vihetett haza, ebből az egyik a Rihannával, Kid Cudival és Fergie-vel közös All of the Lights, amely a legjobb rapdal lett.

Két díjat nyert a nyáron hazánkban fellépő Skrillex. Taylor Swifté lett a legjobb countrydal a Meanért.

A legnagyobb vesztes Bruno Mars lett, aki egy jelölését sem tudta díjra váltani.

Az est legmegrendítőbb pillanata az volt, amikor Amy Winehouse szülei átvették a legjobb duónak járó díjat, amit a Body and Soulért lányuknak és Tony Bennettnek ítéltek oda.

A díjazottak teljes névsora itt megtekinthető.